در این مقاله درباره صحبت کاملی در مورد تولید و فروش انواع کشمش خیل آباد خواهیم کرد و ویژگی های هر یک آن ها را بیان می کنیم.
کشمش سبز قلمی خلیل آباد
کشمش خلیل آباد نادر ترین کشمش جهان است، قدرت شهر به این کوچی نشان از همت بلند کشاورزان این دیار دارد
دیاری که این روز ها تشنه آب است و کشاورزان آن رنجور از سیاست های دولت که در وسط هوای داغ تابستون برق چاه موتور های کشاورزی را برای کسری برق منازل قطع میکنند.
چندین ملیارد خسارت به تاکستان ها وارد می نماید.
حتی دهخدا در فرهنگ لغت خود به کشمش خلیل آباد و کاشمر اشاره نموده و این یعنی اصالت کالا، اصالتی که هیچ کشوری در جهان آن را ندارد اما اداره برق شهر خلیل آباد در حال نابود کردن این اصالت پول ساز است.
اما همانطور که اشاره کردیم، یکی از محصولات برجسته و پر اهمیت منطقه خلیل آباد کاشمر، کشمش سبز قلمی است. این کشمش در دو نوع مختلف تولید می شود که در بازار بهطور عمومی با عنوان کشمش سبز قلمی شناخته می شوند.
کارخانه های تولیدی در کاشمر عمدتاً این دو نوع کشمش سبز را در مقیاس بالاتری نسبت به سایر ارقام تولید و عرضه میکنند. این نوع کشمش ها همچنین در بازار های جهانی به عنوان “کشمش سبز سایه خشک” شناخته می شوند.
حال سوال اینجاست که این دو نوع کشمش سبز قلمی کدام اند و چه تفاوت هایی از نظر کیفیت و قیمت دارند؟ همچنین، کدامیک برای صادرات مناسب تر است؟
دو نوع کشمش خلیل آباد عبارتند از:
- کشمش سبز پیکامی (علفی و نباتی)
- کشمش سبز عسگری
الان منتشر شد: لیست قیمت انواع کشمش
این دو مدل کشمش تفاوت های مهمی از نظر کیفیت و قیمت دارند که در ادامه بهطور دقیقتری به بررسی آنها پرداخته خواهد شد.
کشمش سبز پیکامی علفی و نباتی خلیل آباد
کشمش سبز پیکامی علفی و نباتی خلیل آباد در کاشمر تولید می شود، با کشمش های تولیدی در دیگر مناطق کاشمر تفاوتهای زیادی دارد. این کشمش یکی از نادرترین انواع کشمش در جهان است.
مشخصات کشمش علفی و نباتی
- به دلیل طی نمودن فرایند طبیعی در آماده برداشت شدن انگور، کشمش سبز نباتی ارگانیک تر از سایر کشمش های سبز دیگر است.
- کشمش سبز پیکامی بهطور معمول قدی کشیده دارد و اندازه آن حدوداً بین دو تا چهار سانتیمتر است.
- این کشمش فاقد هسته است و به کشمش سبز بیدانه معروف است.
- یکی از دلایل نامگذاری آن به “پیکامی” یا “پیکانی” این است که شکل کشیده آن مشابه یک علامت پیکان است.
- تنها رقیب این کشمش در سطح جهانی، کشمش تولیدی از منطقه کاشغر در چین است. اما همانطور که مشخص است، چین به منظور رقابت با کشمش کاشمر در بازار های جهانی، کشمشی مشابه را به بازار عرضه کرده است که هیچگاه به کیفیت کشمش خلیل آباد کاشمر نخواهد رسید.
روش تولید کشمش سبز پیکامی علفی و نباتی
انگور پیکامی در مدت زمان کوتاهی در ماده تیزاب غوطه ور می شود و سپس بهصورت آویز و بدون تماس با خاک در بارگاههای سیم رابیتس تمیز و بهداشتی قرار میگیرد.
این فرایند بین ۱۵ تا ۲۰ روز طول میکشد تا کشمش ها کاملاً خشک شوند و رطوبت خود را از دست بدهند. یک روز قبل از تکاندن، کشمش ها با دود گوگردی برای جلوگیری از کرم زدگی دود داده می شوند.
پس از خشک شدن کشمش ها، آنها در سبد های پلاستیکی زرد رنگ بستهبندی می شوند تا کیفیت آنها حفظ شود. برخلاف سایر مناطق ایران که کشمش ها پس از تکاندن در کیسهها ریخته می شوند.
کشمش سبز پیکامی خلیل آباد به دلیل کشیدگی قد آن، اگر در کیسه ریخته شود، شکل خود را از دست می دهد و بازارپسندی کمتری خواهد داشت. به همین دلیل، این کشمش ها بعد از سورت در کارتونهای یکبار مصرف 5 کیلویی قرار می گیرند، حتی اگر این کار هزینه بیشتری به همراه داشته باشد.
بیشتر بخوانید: بهترین کشمش سبز ایران
کشمش سبز پیکامی در دو رنگ مختلف تولید و عرضه می شود که برای مشتریان جذابیت ویژهای دارد.
طیف رنگی کشمش سبز خلیل آباد کاشمر
کشمش سبز پیکانی علفی:
رنگ این کشمش سبز تیره مانند رنگ علف است.
کشمش سبز پیکانی نباتی:
رنگ این کشمش روشنتر از سبز تیره است و به رنگ سبز ملایمتری میخورد.
این تنوع رنگی باعث می شود کشمش سبز پیکامی خلیل آباد گزینهای محبوب و متنوع برای مشتریان باشد.
کشمش زرد قلمی خلیل آباد
جالب است بدانید که کشمش قلمی پیکامی نه تنها به رنگ سبز، بلکه به رنگ طلایی نیز در منطقه ترشیز کهن یافت می شود که به نام کشمش زرد قلمی خلیل اباد معروف است.
زمانی که انگورها در بارگاهها نصب می شوند و پس از آغشته شدن به تیزاب، هنوز تازه هستند، اگر به آنها دود گوگرد یا دیاکسید سولفر داده شود، رنگشان از سبز به زرد طلایی تغییر میکند.
بسیاری از مشتریان بینالمللی، بهویژه آنهایی که اطلاعات دقیقی در مورد کشمش زرد ندارند، تصور میکنند که کشمش زرد قلمی به معنای کشمشی است که بیش از حد رسیده و کشمش سبز را به عنوان کشمشی کال و نرسیده میشناسند. به همین دلیل، کشمش زرد دود خورده را ترجیح میدهند.
اما آنها نمیدانند که کشمش زرد در حقیقت همان کشمش سبز است که با دود گوگرد رنگ آن تغییر کرده است. با این حال، بهدلیل ذهنیت غلط برخی مشتریان خارجی، ما مجبوریم نیازهای آنها را برآورده کنیم و در صورت درخواست، به کشمش سبز مقداری دود بدهیم تا رنگ آن زرد شود.
البته همانطور که در متن توضیح داده شد، ما همیشه قبل از انجام این کار به مشتریان خود توضیح میدهیم که دلیل تغییر رنگ کشمش چیست و حق انتخاب رنگ را به خود آنها واگذار میکنیم.
بیشتر بخوانید: قیمت کشمش سبز بسته بندی شده
در هر صورت، ما قادر به تولید و فرآوری هر دو نوع کشمش سبز و زرد طبق استانداردهای مشخص هستیم و میتوانیم آنها را پس از عبور از گمرک کشور مقصد به فروش برسانیم.
کشمش زرد عسگری کاشمر از محصولات تولید شده در این منطقه است که طرقداران زیادی دارد.
کشمش زرد عسگری خلیل آباد
کشمش زرد عسگری خلیل آباد نیز از انگور عسگری تولید می شود، علاوه بر کشمش سبز عسگری. این کشمش دارای هسته است و اندازه آن حدوداً یک و نیم سانتیمتر میباشد.
متاسفانه برخی افراد این نوع کشمش بیکیفیت را با کشمش زرد پیکامی اشتباه می گیرند. به همین دلیل دوباره تأکید میکنیم که در هنگام خرید کشمش، دقت لازم را داشته باشید.
برای خرید این نوع کشمش، توصیه میکنیم تنها از کارخانه های معتبر و حرفهای که فروش تضمینی دارند و با قوانین بینالمللی آشنا هستند، خریداری کنید.
چرا که بسیاری از گمرکهای کشورهای مختلف استانداردهای دقیقی برای محصولات کشمشی دارند. به عنوان مثال، زمانی که شما در اظهارنامه گمرک اعلام میکنید که محصول شما کشمش سبز یا زرد پیکامی با HS code 08062070 است.
باید مطمئن شوید که درصد کشمش های هستهدار در بار شما بیش از ۵ درصد نباشد. در غیر این صورت، ممکن است بار شما برگشت خورده و دچار مشکلات گمرکی شوید.
بیشتر بخوانید: قیمت کشمش سبز اصفهان
در اخر باید گفت اگر قصد خرید هر یک از این محصولات را دارید می توانید با مجموعه ما تماس بگیرید و از شرایط فروش اگاه شوید.