بسبب نقش بسیار پر رنگ انواع کشمش و مویز در صنایع غذایی مثل کیک و کلوچه، شکلات سازی و در کشور های خارجی ماده اولیه کارخانجات مشروب سازی، نیاز است که تجار بزرگ ویژه تر با آن آشنا شوند.
جایگاه انواع کشمش و مویز ایران در تجارت جهانی
انواع کشمش و مویز بی هسته و با هسته یکی از خشکبار محبوب محسوب میشود و به دلیل طرفدار بالا روش تولید آن بسیار مهم است.
طبق آمار جهانی اکنون ترکیه با 300،000 تن تولید کشمش در جهان اول است بعد از آن آمریکا و بعد ایران، اما جالب است بدانید که ترکیه اصلا کشمش تولید نمی کند و ایران بخاطر تحریم ها به تغییر ارجین کشمش خود در ترکیه برای دسترسی به بازار اروپا تن داده است و همه کشمش هایی که در آمار جهانی مبدا ترکیش خورده است محصول ایران بوده و ایران اولین تولید کننده کشمش جهان است نه ترکیه.
چرا این جایگاه بشدت مهم است؟
ایران شاید در 10 کالا رتبه جهانی داشته باشد، یکی از آن ها کشمش است.
داشتن رتبه جهانی در تجارت بسیار مهم است چون هیچ کشوری توان رقابت با آن محصول را ندارد
اجازه بدهید اینگونه مثال بزنیم، ایران در ورزش کشتی دارای رتبه جهانی و جایگاه دارد، برای همین همیشه بیشترین مدال های المپیک را از این رشته میگیرد، بنابراین عقل حکم می کند به این رشته توجه ویژه تری داشته و در کنار آن سایر ورزش ها را کم کم جایگاه بگیرد.
در تجارت هم چنین است، همه جهان ایران را به پتروشیمی، پسته، زعفران و خرما می شناسند خوب واضح است که درآمد آن ها برای تجار بین المللی همیشگی و نجومی خواهد بود تا کالایی مثل لپ تاپ یا خودور!
از همین رو موضوع این مقاله آشنا سازی تجار بزرگ با انواع کشمش و مویز ایرانی بوده و قصد داریم علاوه بر انتشار لیست قیمت کشمش صادراتی نیز صفر تا صد تولید کشمش را شرح دهیم.
انواع کشمش و مویز ایرانی کدامند؟
کشمش سبز کاشمری
کشمش مویز دانه دار ایرانی
کشمش پلویی تیزابی
کشمش پلویی گلدن
کشمش پلویی آفتای
کشمش مویز سیاه بی دانه
همه این موارد انواع کشمش و مویز ایرانی هستند که قابلیت تجارت و صادرات به کل جهان رادارند.
در باب صادرات کشمش ایران مطالب بسیار زیاد است از چگونگی آن بصورت کامل صحبت خواهیم نمود.
صفر تا صد تولید انواع کشمش و مویز
اول کشت و برداشت انگور
شهرهایی مانند کاشمر، ملایر، ملکان، تاکستان، بناب و مراغه از جمله شهرهایی هستند که برداشت انگور به وفور در آن در اواخر فصل تابستان و اوایل پاییز نجام می شود.
دوم تفکیک انگورهای سالم از ناسالم
این مرحله اهمیت بسیار زیادی دارد چرا که باید تمام انگور های آفت زده، چروکیده، کپک زده، نارس و حتی هرگونه مواد غیر از انگور مانند شاخه، برگ، علف هرز و غیره را که موجب خراب شدن انگور ها می شود به طور کامل جدا کرد، اگر این مرحله به درستی انجام نشود در نهایت کیفیت خوبی از کشمش نخواهیم داشت.
سوم جدا کردن دانه از خوشه انگور
مرحله جدا کردن خوشه های انگور یا همان دانه دانه کردن انگور ها باید با دقت انجام شود تا در این مرحله کشمش ها له نشود و کیفیت خود را به خوبی حفظ کنند.
چهارم ضدعفونی و شستشوی آنها
انگورها در این مرحله با آب تصفیه شده به طور کامل ضدعفونی و شسته می شوند در صورت درست شسته نشدن کشمش ها عملیات تیزاب کردن آن ها به خوبی انجام نمی شود و کیفیت آن کاهش پیدا می کند و این منظور نباید آب مصرفی سیرکوله باشد.
پنجم خشک کردن انگورها
در این مرحله روش های مختلفی برای خشک کردن انگورها وجود دارد، این روشها شامل روش صنعتی و روش بارگاهی می باشد، در روش صنعتی انگورها پس از انجام دادن تمام مراحل بالا ر سفرهای پلاستیکی قرار میگیرند و توسط نوار نقاله داخل حوضچه ای پر از محلول تیزاب رفته و پس از وارد شدن به طور اتومات توسط دستگاههای پیشرفته و قابل کنترل خشک میشود.
خشک کردن انگور ها به روش بارگاهی به روشهای زمینی، سیمی، توری و آونگی تولید می شود.
بیشتر بخوانید: بهترین مرکز تولید کشمش ایران کجاست؟
در روش زمینی انگورها تمام مدت در مقابل نور خورشید قرار میگیرند که به آن روش آفتاب خشک نیز گفته می شود.
روش سیمی انگورها از سکو توسط سیم که از جنس ولاد ضد زنگ است و همواره متحرک بوده تا تمام جهات انگور مقابل آفتاب قرار بگیرند، آویزان می شوند.
در روش بارگاه توری چهار طبقه از تور که فاصله آنها ۵۰ سانتی متر است قرار دارد که روی آنها کشمشها پهن می شود و به مرور خشک می شوند.
در روش آونگی به گونه ای است که انگور ها در مجاورت جریان باد در لوله ها قرار میگیرند تا خشک شود.
آخرین مرحله دم گیری
در این مرحله پس از تولید کشمش ها دم گیری انجام میشود تا کشمش ها مجلسی تر و با کیفیت تر شوند.
مرحله نهایی بسته بندی
در آخر پس از تولید مرحله انجام بهترین بسته بندی کشمش برای صادرات و بازار داخلی شروع می گردد. محصول باید توسط سبدهای پلاستیکی مشبک به واحد بسته بندی ارسال شود و داخل بستهبندی که تمام اطلاعات کشمش از جمله وزن، تاریخ تولید و انقضا، برند محصول و نوع کشمش قرار بگیرند.
تجهیزات مورد نیاز تولید کشمش
در ایران تجهیزات مورد نیاز تولید کشمش شامل مواردی میشود که در ادامه می گوییم:
- غربالگر
- بالابر و شن گیر اولیه
- دستگاه هایی برای شست و شو و شن گیری ثانویه
- سانتریفیوژ
- اتاق هایی برای دود دادن به انگورها
- گرمخانه برای خشک کردن انگورها
- تهویه و خنک کننده مناسب فضا
- پوک گیر مکنده و پوک گیر دمنده
- مخزن روغن خوراکی و آهنربا
- دم گیر و لیزر برای جدا کننده مواد خارجی و سورت
- دستگاههای بسته بندی و دستگاه های درج مشخصات روی بسته بندی
- اشعه ایکس برای حذف هرگونه شیشه خورده
- مواردی که گفته شد اصلی ترین دستگاه ها برای راهاندازی خط تولید کشمش می باشد.
البته به غیر از تمام این تجهیزات شما نیاز به نیروی انسانی که یکی از اصلی ترین نقش ها را در تعیین کیفیت محصول دارد نیز نیاز دارید.
بیشتر بخوانید: کشمش سبز اعلا
از طرفی برای شروع به کار نیاز به یک سری مدارک مانند پروانه کسب و کار، مجوز و مدرک ثبت برند، پروانه بهداشت و مواردی از این قبیل دارید.
اهمیت بسته بندی خوب کشمش
از آنجایی که بسته بندی کشمش صادراتی اولین چیزی است که مشتری هنگام خرید آن را می بیند و تاثیر زیادی روی انتخاب آن دارد مفهمیم که اهمیت بسته بندی خوب کشمش بسیار بالا است.
همانطور که گفته شد خریدار از ظاهر بسته بندیها ناراضی باشد امکان صرف نظر شدن از خرید را دارد.
از همین رو امروزه تولید کنندگان و فروشندگان تمرکز بیشتری را روی زیباسازی بسته بندی های خود میگذارند تا بتوانند یک فروش پرسود را تجربه کنند.
جعبه های بستهبندی کشمش سبز زرد تیزابی و طلایی و سیاه در سایز های کوچک، بزرگ و متوسط با طرحها و رنگهای بسیار متفاوت تولید می شود
تا خریدار را از لحاظ بصری مشتاق به خرید آن کند، در نتیجه به کارگیری خلاقیت و استفاده از طرح های جذاب تاثیر ویژهای در فروش دارد.
اما نکته مهم دوام و مقاومت لازم بستهبندیها میباشد و بی شک استحکام بستهبندیها نقش اساسی روی سالم ماندن انواع کشمش صادراتی دارد و از آنجایی که کشمش یک محصول بشدت صادراتی است
بستهبندی باید علاوه بر استحکام فضای خالی متناسب داخل داشته باشد تا محصول زیاد تکان نخورد و محتویات درون جعبه خراب نشود.
از طرفی از دیگر نکات در بسته بندی باید به آن توجه کنید قابلیت حمل آسان می باشد، چرا که در حمل و نقل مشتریان دچار مشکل نشود و جای کمتری را هنگام حمل و نقل ایجاد کنند.
به عنوان مثال بسته بندی به روش پالت بندی در حمل بسیار مهم است.
از طرفی بستهبندی شما باید جنبه بازاریابی و تبلیغات محصول خودتان را نیز داشته باشد این امر تاثیر زیادی روی فروش شما خواهد داشت، شما میتوانید روی بستهبندی اطلاعاتی را قرار دهید تا مشتری بیشتر با شما آشنا شود و نسبت به خرید دوباره مشتاق شود.
از کیفیت چاپ و وضوح تصاویر غافل نشوید چرا که در صورت واضح نبودن و ناخوانا بودن نوشته های روی کارتون فروش شما به شدت افت میکند.
بیشتر بخوانید: لیست قیمت کشمش
حتماً پیام برند خود را به طور کامل روی بستهبندی منتقل کنید و لوگوی مختص به خودتان را روی آن درج کنید، شناساندن برند به مشتری یکی از استراتژی هایی است که حس اطمینان و آشنایی بیشتری را مشتری می دهد و ایجاد وفاداری می کند.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.