مجموعه ما شرایطی بینظیر درباره خرید دلاری و افغانی و واردات مویز افغانستان و اطلاعات کامل درباره چالشها و فرصتها آن فراهم کرده است.
روند واردات مویز افغانستان
مویز در ایران یک محصول وارداتی محسوب می شود و افغانستان بهترین کشور تولید کننده آن است از همین رو روند واردات افغانستان را خواهیم گفت.
همانطور که میدانید مویز از خشک شدن انگور های درشت و سیاه رقم های بلک سیدلس موندراپ و ترکمن تولید میشود و جزو محصولات کشاورزی پرطرفدار در تمام دنیا به حساب می آید.
افغانستان دارای شرایط اقلیمی مناسب برای تولید این محصول می باشد از همین روز سابقه طولانی در این عرصه دارد و یکی از اصلی ترین کشور های تولید کننده مویز بوده.
واردات مویز از افغانستان اهمیت زیادی دارد که شامل چندین مرحله اصلی میشود که عبارتند از موارد ذیل
تولید مویز در کشور افغانستان:
اولین مرحله برای اینکه کشور افغانستان مویز را به دیگر نقاط جهان صادر کند، تولید این محصول می باشد و از آنجایی که افغانستان از موقعیت جغرافیایی خاصی برخوردار است می تواند از مناطق مختلف کشور مانند هرات، غزنی و پروان که دارای خاک حاصلخیز و آب و هوای گرم و خشک است استفاده کند.
مویزهایی که در فغانستان تولید میشود دارای طعم بسیار شیرین، رنگ تیره و کیفیت بسیار بالا می باشد که توانسته جایگاه خود را در بازار های جهانی و یا حتی بازار ایران پیدا کند از طرفی هزینه های تولید در این کشور بسیار کم است به خرید آن برای مصرف کنندگان صرفه اقتصادی دارد.
طی کردن مراحل صادرات مویز از افغانستان:
پس از تولید مویز باید فرایند صادرات را به ایران طی شود، که اولین مرحله آماده سازی محصول شامل شست و شو، بسته بندی و درجهبندی محصولات بر اساس کیفیت است.
درجه بندی محصولات بر اساس کیفیت صورت میگیرد که این مرحله در افغانستان توسط تولید کنندگان مویز انجام می گیرد.
مرحله دوم حمل و نقل مویز از افغانستان به ایران می باشد که از طریق های زمینی و هوایی امکانپذیر است، مسیرهای اصلی زمینی شامل مرزهای اسلام قلعه و زرنج در افغانستان می باشد، چرا که به طور مستقیم به ایران متصل بوده و کامیونها و ترانزیتها می توانند بار مویز را از این مرزها در کوتاه ترین مسیر به ایران بیاورند.
در این مرحله بستهبندی محصولات بسیار اهمیت دارد چرا که باعث جلوگیری از آسیب دیدن محصول در طول سفر می شود.
مرحله سوم یعنی گمرک و ترخیص محصول جزو مهمترین مراحل واردات می باشد، ترخیص کالا از گمرک شامل پرداخت عوارض گمرکی و بررسی مدارک می باشد که حتماً با استانداردها بهداشتی و کیفیت جهانی تطابق داشته باشد.
در این مرحله محصول مورد آزمایش قرار گرفته و از نظر بهداشتی سلامت و ایمنی مورد سنجش قرار می گیرد که ممکن است چندین روز طول بکشد.
بیشتر بخوانید: خرید مویز افغانستان
و مرحله آخر توزیع محصول در داخل ایران می باشد، در این مرحله باید محصول در شرکتهای توزیع کننده و عمده فروشان قرار بگیرد تا به فروشگاه ها و سوپرمارکت ها ارسال شود، و در نهایت به دست مصرف کننده برسد.
چالش های واردات مویز افغانستان
همانطور که میدانید واردات یکی از سخت ترین مراحل در تجارت می باشد ما اگر چالش های واردات مویز افغانستان را به خوبی بشناسید میتوانید آن ها را پشت سر بگذارید.
مسائل گمرکی و تعرفه ورود کالا در تجارت بین المللی همیشه جزو اصلیترین چالشهای واردات می باشد.
چرا که وجود مسائل گمرکی و توافقات تجاری بین افغانستان و ایران باعث ایجاد تغییراتی در سیاست و قیمت های اجناس می شود که مشکلاتی را در واردات ایجاد میکند.
از طرفی هرچه روند کار به تاخیر بخورد پرداخت عوارض بیشتر میشود و هزینههای نهایی رو به افزایش می رود.
از دیگر چالش ها می توان به حمل و نقل اشاره کرد چرا که برخی از جاده های مرزی بین ایران و افغانستان زیرساخت های امنیتی مناسبی ندارند و این موضوع میتواند هزینه های حمل و نقل را افزایش دهد، و در بعضی مواقع باعث آسیب رساندن به محصول شود.
دریافت استانداردهای بهداشتی در افغانستان برای بسیار اهمیت دارد چرا که در صورتی که مویز مورد نظر از استانداردهای مورد تایید ایران بهرهمند نباشد ورود آن به کشور ایران مکانپذیر نمی باشد.
از همین رو می توان گفت استاندارد های بهداشتی بزرگترین چالش برای تولید کنندگان افغانستان و وارد کنندگان این محصول می باشد.
الان منتشر شد: قیمت هر کیلو مویز
در آخر از دیگر چالش ها میتوان به مشکلات مالی اشاره کرد که می تواند به علت نوسانات نرخ ارز برای بسیاری از وارد کنندگان به وجود بیاید و به صورت غیر قابل پیشبینی روی قیمت نهایی تاثیرگذار باشد.
فرصت های واردات مویز افغانستان
همانطور که گفته شد واردات از چالش های بسیار زیادی رخوردار است و اگر بتوانید از آن ها عبور کنید به فرصتهای واردات مویز افغانستان دست پیدا میکنیم به میتواند به رشد تجارت شما کمک کند.
اولین نکته مثبتی که در واردات مویز پیش میآید این است که بازار مصرف کننده گسترده می شود، یا به عبارت دیگر باید گفت که بازار ایران مصرف بالایی در خشکبار و مویز دارد چرا که در فرهنگ غذایی ایران مویز جایگاه ویژهای دارد.
در ایران اغلب غذاها شیرینیها و دسرها این محصول مورد استفاده قرار میگیرد و تمام این موارد باعث شده افغانستان انگیزه زیادی برای واردات این محصول به ایران داشته باشد.
همچنین دیگر فرصت هایی که ایجاد می شود این است که صادرات مجدد این محصول از مناطق آزاد ایران روابط تجاری ایران و افغانستان قوی تر می شود که آن را می شوند یک فرصت تجاری بین دو دولت مطرح کرد.
این موضوع به مرور زمان باعث ساده تر شدن روند گمرکی شده و به اقتصاد کشور ایران بسیار کمک می کند.
جالب است بدانید دولت بسیار به واردات مویز افغانستان بصورت صادرات مجدد اهمیت می دهد و همواره تضمین کرده است به طور مستقیم و غیر مستقیم از فعالان در این حوزه حمایت کند.
همچنین صادرات مجدد مویز می تواند به روش های مختلف باعث تقویت تولید داخلی شود، چرا که این موضوع باعث می شود تولید کنندگان داخلی توجه بسیار بیشتری را در تولید محصولات خود داشته باشند تا بتوانند بازار خشکبار را به دست بگیرند، که به طور خلاصه می توان گفت اردات از تولید داخلی حمایت می کند.
بیشتر بخوانید: خرید اینترنتی مویز بون هسته
در نتیجه واردات به شرط صادرات مجدد مویز یک فرصت بسیار عالی سودآور بوده که با چالش ها و فرصت های زیادی برخورد میکند، اما این روند در نهایت باعث پیشرفت اقتصادی در دو کشور شده و آینده موفقی را به وجود میآورد.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.